Rolstoeltennisser bij TCN

Sinds dit seizoen kunt u Peter den Boogert (46 jaar) op ons park tegenkomen. Hij speelt tennis in een rolstoel, maar kan gelukkig nog kleine stukjes lopen, zodat u hem ook lopend kunt tegenkomen en hij ons clubhuis in kan. Gisteren sloeg hij een balletje met diverse leden die vol bewondering toekeken.

Je moet niet alleen de bal terugslaan maar ook manouvreren met de rolstoel! Het ging Peter prima af:

“Vanaf mijn twaalfde tot mijn tweeëntwintigste jaar tenniste ik met veel passie. Door ernstige doorbloedingsproblemen in mijn benen kan ik dit niet meer en ben ik gaan rolstoeltennissen. In juni 2016 sloeg ik mijn eerste bal in een rolstoel en speelde ik mijn eerste toernooi. Nu, een jaar later, sta ik door het spelen van ranglijsttoernooien rond de twintigste plaats op de Nederlandse ranglijst en hoop ik op korte termijn de Nederlandse top te bereiken en mijn eerste punten op de wereldranglijst te scoren.”

 

Peter traint twee maal per week 1,5 uur bij oud bondscoach Aad Zwaan in Bennekom en is lid geworden bij TCN om meer uren te kunnen maken. Hij heeft al met een aantal mensen kennisgemaakt en getennist. “Ik hoop snel meer leden te treffen die een balletje met mij willen slaan.”

Deze maand wordt zijn ‘Stichting Peter on Wheels’ (www.peteronwheels.nl) actief. “De doelstelling van de Stichting is het stimuleren van sportactiviteiten voor mensen met een beperking met als voornaamste aandachtspunt, het rolstoeltennis. Ook wil ik via mijn stichting proberen sponsors te werven. Zonder de financiële steun van sponsoren is het onmogelijk om mijn programma te kunnen draaien en mijn doelstellingen te kunnen bereiken.”

“Wilt u meer weten over Stichting Peter on Wheels i.o.of wilt u gezellig een keer een balletje slaan, bel me dan op 06-81343456.”

Rolstoelstennis kan zonder problemen op Gravel Plus, RedCourt of andere baansoorten gespeeld worden. Door het sleepnet aan de rolstoel vast te maken, kunnen rolstoellers ook gewoon slepen. http://www.knltb.nl/tennissers/rolstoeltennis

 

Bron: https://www.tcnieuwerkerk.nl/nieuws/vereniging/1835-rolstoeltennisser-bij-tcn