Peter den Boogert is toegevoegd aan het KOHS team


Ik ben Peter den Boogert, een rolstoeltennisser, in het enkel- en dubbelspel (geboren op 1 juni 1971). Vanaf mijn twaalfde tot mijn tweeëntwintigste jaar heb ik met veel passie aan valide tennis gedaan. Door ernstige doorbloeding problemen in beide benen, ben ik gaan rolstoeltennissen.

In juni 2016 sloeg ik mijn eerste bal en speelde ik mijn eerste toernooi. Nu een jaar later staat ik, door het spelen van ranglijsttoernooien, rond de vijfentwintigste plaats op de Nederlandse rolstoel ranglijst en hoop op korte termijn de Nederlandse top te bereiken.

Ik train in Bennekom bij voormalig bondscoach Aad Zwaan. Ik krijg onder andere training in techniek, conditie, tactiek en mobiliteit. Daarnaast tennis ik nog een aantal uur per week op andere locaties en ben ik een aantal keer per week terug te vinden in de sportschool voor krachttraining bij “BeweegpuntBas”. Aad heeft naar mij uitgesproken dat ik mij onder zijn begeleiding en met de juiste middelen, kan gaan meten met de internationale top van het rolstoeltennis.

Huidige positie op Nederlandse Ranglijst: 20

Kortetermijndoelstelling:
Aansluiting bij de Nederlandse top door het spelen van de Nederlandse ranglijst toernooien en het spelen van mijn eerste internationale toernooien zodat ik een (zo hoog mogelijke positie) krijg op de wereldranglijst.

Langetermijndoelstelling:
Ik ben eigenlijk pas kort geleden begonnen maar we maken flinke stappen. Het is mijn doel om voor het hoogst haalbare te gaan. Paralympics, Grandslamtoernooien.
www.peteronwheels.nl

Prestaties in B-draw
2017 – 2e plaats op het 20e Noordelijk Open Rolstoeltoernooi
2017 – 1e plaats Lockhorst on Wheels
2017 – 2e plaats Rollers Smashing Echt
2017 – 2e plaats 25e Van Zelst Brabants Open Rolstoeltennis Kampioenschap
2016 – 1e plaats 9e Rabobank Barneveld Open Rolstoeltoernooi
2016 – 1e plaats Meeus Warande on Wheels